Thursday, August 4, 2011

Susah? Senang? Kajian Tindakan.

Salam ramadhan.
Alhamdulillah, kini penulis di sem 8 dalam pengajian ijazah pendidikan di IPG KSM. Dalam sem ini penulis perlu memenuhi satu penulisan yang dikenali sebagai Kajian Tindakan atau Action Research. Pada sem yg sebelum ini, penulis telah menyiapkan proposalnya, dan sekarang tibalah masanya untuk membuat penulisan penuh tentang kajian ini.
Kajian ini sekali tengok secara umumnya senang. Tetapi kadang-kadang menjadi susah. hehe. Bila mood rajin, memangla rasa macam senang je, tapi kalau dah mood malas, memang la akan asa susah.
Walau apa pun alasan yang diberikan, penulis mesti menyiapkan penulisa ini sebelum syawal menjelma. Masa hanya tinggal 3 minggu sahaja lagi. Sungguh banyak kerja di saat-saat akhir ni. Kebetulan pula terdapat beberpa lagi tugasan bagi kertas subjek lain diterima. Maka bertambahlah bebanan yang harus dipikul.
Kuatkan semangat bro. haha. Masih tersenyum Hafizuddin. Ye la, tak kan la aku nak tension.
En Sulizi artis dikir barat merupakan penyelia bagi Kajian Tindakan penulis. Beliau amat bagus dalam memberi bimbingan walaupun beliau sentiasa dalam kesibukan dengan aktivitinya.
Pesanannya untuk penulis, 'Tiger(penulis), buat kerja mesti kemas, biar sesuai dengan nama gelaran Wan Tiger'.haha
insyaallah bos.
Tunggu apa lagi wei, cepat buat kerja.

No comments: