Sunday, July 17, 2011

BERSIH


Telah beberapa hari berlalu Perhimpunan Haram yang dikatakan oleh kerajaan diadakan. Sejauhmanakah pulan penghayatan anda semua terhadap betapa haramnya perhimpunan itu? Anda punyai mata, telinga, akal... jadi anda mungkin telah punyai jawapan akan kenapa mereka bertindak untuk mengadakan perhimpunan yang pada kaca mata saya adalah aman itu.

Terlalu banyak komentar yang diberikan. Sehinggakan jemu untuk mengambil tahu tentang perkara itu lagi. Jika baca akhbar harian, utusan malaysia, tengok TV3,TV1, pastinya anda akan melihat betapa hebatnya kerajaan dalam menghalang perhimpunan itu. Jika anda mengikuti perkembangannya dari arus media yang lain pula, seperti blogger, tv internet, facebook dan sebagainya, anda akan melihat pula betapa kejamnya kerajaan yang menghalang BERSIH.

Dalam mendapatkan cerita dan berita sebenar, anda mestilah pelbagaikan sumber anda. Insyaallah anda akan dapat membuat satu keputusan yang tepat dalam menilai isu ini.

BERSIH juga bukan sahaja berlangsung di Malaysia, malah turut diadakan di Melbourne, Mesir, AS, UK, dan beberapa buah negara yang lain.


No comments: